Graffiti Sketching 2

Baru kali ke-2 setelah berbulan lamanya tidak update tentang hobi aku neh…Dulu aku lukis graffiti nama aku, korang dah tengok ke?
Sekarang ilham melukis tapi atas nama orang lain. ^_^

Permulaan idea nak datang..boleh baca kan nama siapa aku nak lukis? Aku tak advance sangat dalam graffiti nk guna wording yang payah cam expert tuh @ budak yang lebih kreatif drpd aku… ^_^

Setelah dapat design apa yang aku nak…Aku hanya touch up sedikit demi sedikit sampai lukisan graffiti aku nampak penuh dan tak kosong sangat..t banyak sangat putih, rasa cam tak lengkap plak..so tambahan garis belakang lukisan tu tak lari sama cam lukisan grafiti sebelum ini..

Lebih detailkan lagi segala garis yang ada.. Pekatkan apa yang patut…
Aku cam nk tambah lg..tapi aku tak tahu apa perlu letak dan apa nk tmbah.. Idea aku stuck smpai cni jek…

Hasil terakhir! Selepas siap je…bila aku malas dah nak fikir nak tambah apa pada lukisan ini.. Aku spray kan lukisan ini dengan aerosol utk kekalkan kualiti dan warna pensel. Klo tak..pensel nyer kepekatan @ lain2 leh kabur, terpadam dan lain-lain…

Advertisements

13 thoughts on “Graffiti Sketching 2

Komen >

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s