Random Collector

Hobi tak berapa nak hobi sangat bila aku bukan collecter tergempak or taksub sangat dengan hobi menyimpan duit lama or simpan duit yang penting².. ^_^ Aku simpan duit tertentu @ yang boleh didapatkan dengan harga yang murah serta tidak sukar untuk mendapatkannya. Antara duit yang aku simpan juga tidaklah terlalu lama malah aku simpan sebab aku dapatkannya dengan percuma dari orang yang kenali aku. Nak tukar duit kat kedai bawah tu memanglah senang tapi bila dapat dari orang lain, ianya ada memori tertentu dan kekadang leh buat aku tersenyum kalau mengingatinya semula. Selain duit kertas, aku ada gak simpan duit syiling tapi entry kali neh aku hnya post kan mengenai duit kertas sahaja. Ok geng?
Pada sesiapa yang nk tukar duit dengan aku, maaflah – beli @ trade pun aku tidak berminat buat masa sekarang.
Info mengenai duit² kertas yang aku ada, yang mana korang nak tahu..korang tnya lah..sebab aku nak explain kat cni panjang berjela pun payah gak. Paling senang kalau korang Google terus. ^_^ Ahakz! Much more easier kan? Apa pun aku pun jenis malas juga nak kenali duit yang aku ada or simpan neh..sbb aku xde masa nak ingat menda neh wlopun aku minat hobi sbg collecter neh..tapi ini adalah blog yang aku baca or follow tentang duit-duit lama ~~> DUIT LAMA & BARANG ANTIK
.

RM 1 ini masih mudah didapati…yang lebih lama aku ada…tapi aku dah lupa mana aku simpan, sebab dulu² xde buku nak simpan duit kertas dan time tu selit² celah buku then lupa nak keluarkan…alamatnya sape jumpa untunglah kan..?? Huhu…..
RM 2 ni pun masih banyak lagi di luar tapi sebabkan duit ini tiada lagi keluarannya yang baru, aku decide utk menyimpan mana yang aku dapat…HUhuhu…
RM 5 ni ada 1 jek lama nyer..tahun bila aku tak pasti…tp gabenor pun lain kan…tuh jek 1-1 nyer paling lama aku ada.. Huhu…syg woo…

RM 10 ni, xde la lama, xde lah baru…tapi tetap sama macam RM 5 atas tu..ada 1 jek paling lama dan itu je 1-1 nyer yang aku ada… Cantik plak tu lg dalam simpanan aku…ngee ^_^

RM 50 ni besar……Besarrr wooo…tp nilai 50 zaman sekarang pe la sangat banding dgn zaman duit ini keluar. Ye dak? RM 50 ini hanya dapat 2 je…itupun kebetulan dapat masa keje dekat cyber cafe dulu…Ada budak skola gile sangat nk men game…rembat duit ni kat mana, manalah aku tahu…tahu² je tnya aku, ‘akak!, bleh ke guna duit 50 neh??” – Eh Eh….boleh lah dik!! Boleh sangattttt!!!! Perghh…excited aku dapat duit tuh…hahahaha….

Aku ada gak duit lain yang aku jadikan koleksi..tapi tu duit negara lain..n biasa² je.. Aku dapat dari foreigner yang berkunjung ke cyber cafe aku. ^_^

Advertisements

4 thoughts on “Random Collector

Komen >

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s