Last week Sunday evening…..

Mochi n Mocha main kat Taman Jasmin

Saje bawa mereka turun berjalan tapi kawasan perumahan ni terlalu ramai kekanak riang la pula.. Bunyi macam masalah je kan? Mmg bermasalah pun sebab Mocha tak suke bebudak yang reramai, cam gila aku nak control Mocha. Mochi takut tu takutlah juga tapi tak adalah takut sangat sampai nak lari lintang pukang cam abg die tuh ha..
Apa pun, pas bebudak yang ramai tu tak dibenarkan memegang mereka kerana atas faktor keselamatan. Mana la taw Mocha ke Mochi cakar ke kan..Kuku mereka tu tak pernah dipotong sentiasa di asah adalah..nanti bebudak tu pegang ada plak peristiwa berdarah yang berlaku. Pastu aku plak dipersalahkan, pastu kena denda pastu Mochi ngan Mocha kena ditidurkan plak..pastu pastu…haaa…mengarut da aku.. =.= dah tak leh kena pegang, tgk cam bodo jek kan, dowang pun blah. Aku ingat dah blah saje..Ada ke plak die bawa anak kucing lain datang..LOL..nak suwuh gado ke hape? Sengalnya bebudak…haiz..sib baik korang budak lg..then aku kata bawa kucing tu jauh², dowang pun menjauh skali..
Fuhh…tenang sikit..senang kucing aku nk bergerak..
Dah nak masuk maghrib aku pun bawa la mereka masuk sangkar lepas tu nak blik aku kena naik lif la kan..Lif tuh punyalah besar n luas lagi dan Mochi ngan Mocha lam sangkar pun, ada 1 family melayu tu..x bg anak beranak dia naik sekali. Dia kata jgn naik, kucing tuh berbau sambil dia tarik tahu bahu anak lelaki die yang kecik tu kebelakang. Huh????? Motif pak cik ckp camtu???? Zzzzz..bengang jek aku tgk muka pak cik tuh..
ke dia nak cakap aku berbau? Tak ada plak..mnade peluh sangat pun stakat duduk jek tgk kucing aku bergerak..pastu dengan perfume aku pun masih kuat lg baunyer haa…hadoi..pak cik pak cik..Apa agknya masalah pak cik dgn kucing?!
-MOCHI-MOCHA-

Advertisements

Komen >

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s