Perancangan Perkahwinan

Assalamualaikum semua! :p Ececehhh…poyo lebih plak post neh… :p
Dalam kesibukan aku kerja dan meniaga neh aku telah pun membuat perancangan sedikit demi sedikit untuk majlis perkahwinan aku~
Hehehe…Aku sibuk nak buat budget. Budget ni plak banyak kategori, budget hantaran, budget nikah, budget transportation, budget memacam lagilah! Sampai pening gak kelapa aku fikirkannya~ Ye la, sekarang barang – Masha Allah! Mahal betul~

Jadi perancangan awal itu sangatlah perlu! Ada sesiapa yang otw nak berkahwin jugak ke? Ngee~~

Sekarang ni aku senaraikan barang apa nak beli, barang apa nak sediakan malah aku kena fikirkan sekali untuk En. Tunang aku, katanya die serahkan semuanya kat aku~ Haa….senanglah kan..xpayah nak minta pendapat sangat.. Asal ok je, die ok.. Apa pun aku tetap consider pendapat kengkawan aku dan paling penting pendapat keluarga aku~ Setakat neh aku slalu rujuk Cik Blank je..hehe..sbb aku slalu rasa die slalu bg idea ngan pendapat yg bernas. Bile die suarakan pendapat, die leh wat aku pikir 10x tahu~ Hahaha…

Pape pun, Cik Blank kite neh..nak bertunang dah~ Waaaa…sungguh aku tak sangka kan!!! Aku mmg excite + gembira la utk dia..! Malah aku tak sabar sgt nak tgk die bertunang dan disarungkan cincin ke jari manisnya! Lelebih plak excited, die relax jek~ tp relax relax, senyap senyap planning die untuk Engagement Dream Event bakal menjadi kenyataan….kite TGGGUUUU je la~~ ^_^ weeeee~~

utk blog

Apapun perancangan awal neh aku
— >listkan barang² hantaran ~> kos beli brg, kos upah gubah ( malas nk ubah sndri, brg beli sikit pun mahal ), dan warna tema ♥

–> kos harga dewan, lokasi, apa dewan tu sediakan ( tandas, parking, PA System, etc ) ♥

–> kos katering dan pelamin (aku pilih yang provide full pakej dan aku choose kawan aku sndri nye pakej) ♥
–> kos macam ni kenalah tgk die provide apa dgn harga yg berpatutan @ tidak — kerusi meja, pelamin dewan, mkn beradab, gerbang, etc

–> kos andaman, baju sanding dan aksesori

–> kos tok kadi, etc

Apapun masa buat kiraan kos, korang kena lah minta quotation bukan dari 1 tmpat je dari byk tmpat, mana la tahu kekadang dr kengkawan pun die charge mahal juga, orang lain full package harga sama ngan die, kan? Jadi kenalah bijak dalam mengatur majlis anda sndri.

Yang amik pakej katering neh, klo btol berkenan pada katering org tuh, silalah pergi food testing! Wajib taw~ nak rasa gak masakan hari perkahwinan korang…kang die provide nasi lemau @ lembik…naya plak.. :p Harap² food testing yang rasa nya sedap akan sedap jugalah masa majlis berlangsung~

Fuh~

Lepas raya akan sibuklah aku nak mencari apa yang telah di-list-kan..nak cari cepat dan kena gak aturkan masa ngan Cik Blank sbb Cik Blank kata lepas bulan Ogos ni die BZZZZZZZ memanjang~ Sob sob sob~~

Advertisements

2 thoughts on “Perancangan Perkahwinan

Komen >

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s