20 Ramadhan 1434

Telah masuk 20 Ramadhan dan ini bermakna hanya tinggal lagi sepuluh hari sebelum menyambut hari kemenangan umat Islam! Bulan pun dah jadi separuh semula~ huhu. Tak sabar pula nak beraya lebih² lagi beraya kali ini agak meriah dan menarik. Apa pun perniagaan kuih / biskut raya aku sangat memberangsangkan! ^_^  Alhamdulillah, rezeki Allah nak beri. Walaupun ada consigment aku tak nak bagi kerjasama yang baik tapi tak mengapa, aku kira aku bersedekahlah dalam bulan yang mulia neh~ Duduk kedai ngan memba aku pun naik panas kerusi dan kekadang bosan tahap gaban, tak mengapalah. Rezeki ada di mana-mana kan~ Apa pun, terima kasih pada En. Tunang yang sentiasa sokong saya! ( Memang kena support pun…die nye idea kot! ) En. Tunang, saya letih cam gile taw buka gerai neh, nanti belanja saya g SPA hokeh?!

Apa pun aku sangat keletihan hari ini, letih yang teramat sebab memandu je~ Letih memandu sebab tak dapat nak rehat, ye la balik sehari je lepas tu kena kejar masa ( Aku balik Pontian bersama En. Tunang untuk re-stock kuih / biskut raya ). Walaupun ada sedikit konflik masa nak ambil kuih dari mak cik Tunang aku tapi Tunang aku tak marah pun, dia diam dan senyap je, bila dia macam tu aku pun ikut je la..ye la, dia dah inform akan datang pada hari tersebut seminggu sebelum tuh tapi kuih tak siap lagi patutnya dia marah la, bengang ke, tp tidak. Kalau macamtu tak dapat lah nak marah gak kan..empunya badan pun diam je..takkan aku lak lelebih. Hehe..tp mak mertua aku tuh marahlah kan..tp geng gak kami, marah lam kete jek..Ekeke… Apa pun kuih dah dapat walaupun lewat siap bagi free lg sebalang dua jd aku pun ikut setuju lah dengan pemikiran tunang aku, kemungkinan mereka terlupa, kepenatan dan hal lain² lagi. Lgpun sedara mara kan..xbaik nak bergaduh ngan sesama silaturrahim~ ♥

Selain tuh, semalam aku berbuka puasa bersama keluarga Tunang aku. Ha~ Meriah kaw…tp sebelum berbuka kami ada juga pergi jenjalan ke Bazar Ramadhan Pontian, sma je lebih kurang kat KL, tak ada yang istimewa kecuali AYAM GOLEK dia. Harga sama dengan KL tapi saiz ayam cukup berbeza! Kami beli dengan harga RM 19.00 / seekor.  Masa beli pun dah terkeliuh air liur. Hik Hik~~ Tak banyak pun yang kami beli kat Bazar, beli banyak² kang tak ada orang makan plak~ Masa berbuka ayam golek tuh~ Fuh~~ Memang lazat lah! Ayam die lembut dan sangat juicy. Hehehe…

Balik KL singgah Melaka, amik biskut dari kawan aku~ yang beshnye aku singgah kawasan ctu, En Tunang aku haram tak sedar langsung~ Tahu² dah sampai ayer keroh, bangun je terus kebulur budak tuh~ Hahaha.. Nasib mak mertua aku da tapaukan makanan~ Lepas melantak apa yang ada, aku swuh dia memandu, hampeh..baru pandu sekejap die tak larat. Pull Over kat Seremban, tidoq la kami berdua tp sebelum tido aku da tuka tmpat memandu ngan dia. ( Aku tahu confirm die xkan bangun, ahaha..bukan tak kenal, payah sangat nak bangun pagi ) Sedar², aku g cuci muka pun dia tak tahu, hampeh kan? ekeke…Ntah sape yang patut letih sangat neh. Ngee~ Aku pun drive la sensowang sampai KL pastu karaoke lagu raya lam kete bagi ilangkan rasa ngantuk. Sampai jek KL, amik terowong smart terus ke Jalan Tun Razak, masa berhenti kat lampu isyarat nak masuk Jalan Semarak, kete MyVi depan aku x bergerak, hampeh tol, orang tu bantai tertido lam kete, aku hon pun die xsedar² (Tunang aku tido sebelah pun x sedar – LOL, geng die on the road ar tuh~) last² mamat vietnam yang jalan kaki ketukkan pintu cermin die, menggelabah die jalan~ hahaha..memacam tol. Tunang aku pun sama, sampai bawah umah die, terkebil² die bangun.

Huwwaarrgghh~ Aku balik ingat nak MC…skali mlas la..nk raya dah kan, nk cuti lg..so aku balik mandi terus g keje…cam gile mata aku kat tmpat keje tahan daripada terpejam..huhuhu..

Ok lah, aku nak balik dah~ Oh, harini aku tak buka gerai lagi, jadi genaplah 3 hari aku tutup gerai~ Huhu.. Cik Blank pun ada hal nak buat, aku plak kesihatan x berapa baik~

Advertisements

Komen >

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s