Kucing Terbiar yang Comel

Al-Kisah

Sampai kawasan rumah harini aku dapat parking dekat dengan lif, budak pemalas cam aku mmg suka parking dekat ngan kemudahan..hahaha. Asal lurus je kereta, aku pun nak naik tetiba aku nampak seekor kucing neh syok tido aku pun sepaklah die..Hahaha…Gurau je, aku berhenti sekejap sebelah dia, belai2..gurau2 dengan dia.. Alahai syok je tido, tido atas simen sejuk sikit kan..da la panas cuaca petang neh, pastu die bgn, aku pun bangun then die mengekor aku plak tapi aku xde makanan nak bg. Huhu.. Stok utk kucing2 terbiar nye biskut dah habis, nak beli..Al-maklum lah dah nak akhir bulan kan~ Xde la budget utk mereka neh. Alahai..kesian. Dak manja ala-ala macam Mocha masa muda remaja neh tetap mengekor aku sampai masuk lif, alahaii..x sampai hati nak suruh dia kuar semula, aku pun bawalah dia naik sekali sampai ke rumah tapi aku kucing nasib baik bebulus aku 2 ekor tuh dalam bilik kang aku bagi pertemuan dengan kucing lain mahu bergaduh plak. So, aku amik makanan Mochi ngan Mocha sikit (dah tinggal ngam2 utk sampai gaji nnt..fuhhh) aku packing dalam plastik lebih sikit sebab nak bg sket kat bebulus lain kat bawah umah tuh~
Pastu, aku pun bawa dak manja ni trun, diam je dok ngan aku lam lif! Hehehe…sambil berdukung pun pndai makan bersuap cam kucing aku kat umah. Hehehe..
Sampai bawah aku bg die sikit. Pastu macam mak kucing, aku pggil yang lain datang “meoww…coottt cooot…kurrr….” ha..camtu lah lebih kurang. Kuar lah 2-3 ekor dari bawah kete tuh.. Aku bahagikan seekor sedikit, janji dapat alas perut ye dak.. Ha..makan-makan.. Open house petang neh..
Tengah aku usha dowang makan, jeng jeng jeng…ada seekor kucing ala-ala pakai tuksedo kelabu putih kuar. Aku pun excited tgk die.. Waaaaa….taiko! Manyak hensem! Lama wa x jumpa sama lu~ Hahaha…
Bapak comel die neh..Long hair punya kucing! Sangat jarang aku jumpa dia melilau kat area sini sebab tu aku excited jumpa dia tapi dia neh takut-takut sikit ngan orang, xleh nak dukung @ belai2 sangat. Macam lapar, jadi aku pun kasi la dia sikit biskut yang aku bawa tadi. Time makanlah boleh pegang-pegang dia. Ngee~

Ni la dia budak hensem tuh~

Sapa yang rasa nak adopt kucinglah kan, dekat dalam kawasan apartment aku neh banyak pilihan!

Ada anak kucing yang sangat comel dan bulu lawa-lawa tapi susah sikit nak tangkap sebab mereka takut dengan orang, pastu dowang dok lam longkang. Asal nampak je orang dia lari masuk longkang dan keluar time ibu dia ada je tapi masa ibu dia ada, aku pun ada mereka tetap tak nak keluar @ lari masuk bawah sana. HUhu..Geram-geram..

Advertisements

Komen >

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s