Yummy : Shogun @ 1 Utama

Makan malam di Shogun ini ditaja oleh jabatan tempat aku bekerja. Ahakz! Shogun yang aku pergi ini bertempat di dalam bangunan pusat membeli belah yang terkenal di sekitar Petaling Jaya -> One Utama Shopping Centre dan baru sekarang aku berkesempatan nak update. Ngee..bz la katakan~

Shogun adalah restauran yang menyediakan hidangan secara buffet dan yang menariknya hidangan dia sampai ada sushi, teppanyaki dan tempura yang sedap! Aku dah lama tak merasa sushi yang sedap sebab dalam Jaya Jusco tu sekarang rasa dia tak segar macam dulu.

Harga untuk seorang dewasa dan kanak-kanak akan berubah dalam setiap 2-3 bulan. Mungkin dia ikut stok dan harga semasa agaknya sebab tu dia berubah setiap bulan dan aku pun tidak pasti berapa harga sekepala sebab aku ada orang tolong bayarkan.
Kalau kamu semua nak tahu sila usha harga dan perkembangan terkini mereka di laman web mereka – SHOGUN. Kalau mengikut rate terkini yang aku tengok – seorang dewasa dalam lingkungan RM 70 (Dinner) ke RM 90 (Lunch) – Memang mahallah bagi aku, nak pergi lagi pun pikir 10x. Hahaha..

Antara yang aku sempat SNAP~

Tiram kan ni? Aku konpius nama menatang neh apa, apa pun die sangat sedap dengan keju yg dibakar di atasnya! Serius sedap! Yummy~

Tiram kan ni? Aku konpius nama menatang neh apa, apa pun die sangat sedap dengan keju yg dibakar di atasnya! Serius sedap! Yummy~

Ahakz! Aku terlebih banyak ambil sushi~ =_= Nak buat macamana, suke sushi tp org tamak mmg rugi, dek kerana aku mkn sushi dengan banyak, aku xdpt nak menelan makanan lain. Ahaha..dah tu kenyang dgn sushi~

Ahakz! Aku terlebih banyak ambil sushi~ =_= Nak buat macamana, suke sushi tp org tamak mmg rugi, dek kerana aku mkn sushi dengan banyak, aku xdpt nak menelan makanan lain. Ahaha..dah tu kenyang dgn sushi~

Teppanyaki ni korang boleh pilih apa bahannya dan mereka akan masakkan untuk korang, aku pula sengaja letak daging byk2, baru sedap! :p

Teppanyaki ni korang boleh pilih apa bahannya dan mereka akan masakkan untuk korang, aku pula sengaja letak daging byk2, baru sedap! :p

Apa pun dessert ni aku malas nk tambah apa-apa. Selain ais krim, korang boleh buat ABC sendiri. Aku nak mint ice crem tu tapi dah habis pula..dapatlah ciput je merasa. Jadilah~

Apa pun dessert ni aku malas nk tambah apa-apa. Selain ais krim, korang boleh buat ABC sendiri. Aku nak mint ice cream tu tapi dah habis pula..dapatlah ciput je merasa. Jadilah~

Selesai makan, perut kenyang, rasa suka hati dan dengan gembiranya pulang~

Advertisements

Komen >

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s