Cendrawasih Petshop di Skudai, Johor Bahru.

Dekat sangat rupanya dengan rumah aku. Bayangkan setahun lepas aku mencari pet shop tak jumpa. Kalau jumpa pun tak jual biskut kucing yang aku cari, lepas tu kalau ada biskut yang aku cari mahal sangat pula.

Rasa macam berbunga-bunga hati masuk ke kedai ni…ye la barang yang aku cari murah bhaiii….

Masa masuk terus borong barang. Blackwood 13kg baru RM120.00. Pergh…murah yobb bagi aku sebab selalu aku beli 6.6kg RM110.00. Berbaloi-baloi. Beli ubat cacing. Sebiji RM4.00, dekat kedai lain mereka charge aku sebiji RM6.50. Pasir kucing, brand yang aku suka – Cindy tak ada dijual + Cindy dah tak wujud sekarang, Uncle dekat KL cakap dah tukar packaging jadi nama apa entah. Ada lagi perkataan Cindy tapi pasir dah tak sama macam dulu. Sekarang rembat je pasir apa-apa pun dengan harapan berkesan dan tidak berbau. Pastu belilah makanan kucing biasa untuk letak dalam kereta. Dah biasa buat gitu. Asal jumpa kucing, bolehlah bagi makan. Kalau tak, dia datang tak bagi pape, serba salah jadinya.

Kedai ni buka dan tutup sesuka hati kata abang yang jaga malam tu.. Kalau dia nak tutup pukul 10 malam dia tutuplah tapi biasanya memang lambat dia tutup.

Ada beberapa ekor kucing dalam bilik kaca dalam kedai tu. Katanya stray cat tapi memang lawa dah dan bukan untuk dijual. Tengok yang gemok kebabom tu…pergh…geram!!!

Dalam kedai aku tak ambil gambar sebab tak bawa hp. Itu yang amik gambar depan kedai je. Hehe.

img20160414203417.jpg

Alamat kedai tak tahu la pula tapi dia tepi jalan highway Skudai – Pontian.
Tahu tak ada Burger King dan Mc’ Donald dalam stesyen minyak Petronas dan Shell tepi jalan tu? Kalau stesyen minyak ni sebelah kiri, maknanya depan tu korang kena u-turn dan depan sikit masuk kiri. Sebelah kanan ada deretan kedai. Situlah.
Paling mudah kedai petshop ni sederet dengan Yus Bianco Skudai.

Advertisements

Komen >

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s